Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Πουρές Πατάτας



Πουρές Πατάτας

Υλικά:

7-8 πατάτες
1 κ.σ. βούτυρο
7-8 κ.σ. γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Προαιρετικά μοσχοκάρυδο




1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ίσα μέτρια κομμάτια.

2. Έπειτα τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν καλά



3. Όταν είναι έτοιμες κρατάμε σε μια κούπα, λίγο από το νερό που έβρασαν οι πατάτες μας. 
Χύνουμε το υπόλοιπο.

Στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και το χτυπάμε με το μίξερ.


Εναλλακτικά λιώνουμε τις πατάτες με το «μηχάνημα» του πουρέ, αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει η ύφη τους με αυτόν τον τρόπο.
Προτιμώ το μίξερ που κάνει τον πουρέ σαν «κρέμα» και χωρίς σβώλους.
Κατά την διάρκεια του χτυπήματος προσθέτουμε διαδοχικά από το νερό που κρατήσαμε και λίγο περισσότερο γάλα αν χρειαστεί.
Το πόσο νερό θα βάλουμε εξαρτάται από την υφή που μας ευχαριστεί!
Όσο πιο πολύ νερό, τόσο πιο κρεμώδης η υφή.
(μην το παρακάνουμε όμως γιατί θα γίνει νερουλός)

Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας

4. Σερβίρουμε σε ένα ωραίο σκεύος…


Και έτοιμο!
Καλή όρεξη…!!!


4 σχόλια:

  1. Μιαμ μιααααμ!!! θέλω οπωσδήποτε να δοκιμάσω :P
    Καλή αρχήήηη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο -- απλά, να σημειωθεί, ότι ακόμα καλύτερος γίνεται ο πουρές αν βράσεις την πατάτα με τη φλούδα της :-)
    Επίσης καλή παραλλαγή αυτή με ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι, όπου κάνεις τις πατάτες πουρέ με το πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο που έλεγες: είναι πιο ρουστίκ και έχει 'κομματάκια', που ξέρω ότι δε σου αρέσουν!, αλλά είναι μια πολύ όμορφη και μεσογειακή παραλλαγή. Επίσης, μεγάλη νοστιμιά δίνει η χρήση χονδρού αλατιού Μεσολογγίου <3 Μιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την βράζω καθαρισμενη γιατι θέλω να τραβήξει νερά ντε...Βασικα πιο πολυ σε μους πατάτας παραπέμπει παρά σε πουρέ!! Συμφωνω για το αλάτι....(η αρτηριακη μου πίεση οχι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή