Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Παγάκια Μυρωδικών

Πόσες φορές δεν έχουμε πάρει ματσάκι μυρωδικών και έχει πάει χαμένο επειδή δεν το χρησιμοποιήσαμε όλο??
Άπειρες φορές...
Τώρα θα μου πείτε...''ε καλά...εγώ το βάζω σε σακουλάκια στην κατάψυξη...''
και 'γω θα σου πω με την σειρά μου..
''Ναι αλλά πες την αλήθεια...έχει το ίδιο άρωμα και την ίδια γεύση και το φρέσκο?''
Σε καμία περίπτωση...

Να λοιπόν ένας τρόπος τόσο απλός και εύκολος !


Στην συγκεκριμένη περίπτωση μας περίσσεψε άνηθος, αλλά μπορεί να γίνει σχεδόν με όλα τα μυρωδικά.

Πλένουμε καλά και ξεχωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια



Ψιλοκόβουμε το μυρωδικό μας



Και το βάζουμε σε μια θήκη για παγάκια



Γεμίζουμε την κάθε θήκη με ελαιόλαδο, μεχρι να το σκεπάσει








και το βάζουμε στην κατάψυξη...



Το έχω κάνει επιτυχημένα με μαϊντανό, βασιλικό, σέλινο, δυόσμο και άλλα.
Επίσης μπορούμε σε ξεχωριστές θήκες να ψιλοκόψουμε και το κοτσάνι αν μας αρέσει.

Την επόμενη μέρα που θα έχει παγώσει μπορούμε να τα βγάλουμε από την  θήκη και να τα έχουμε σε μια σακούλα πολυμπαγκ στην κατάψυξη η σε ένα τάπερ.
Αν η παγοθήκη δεν μας χρειάζεται, μπορούμε να τα αφήσουμε και εκεί.

Όταν θα προσθέσουμε έναν τέτοιο κύβο σε επόμενο φαγητό μας, να έχουμε στο νου μας και το λάδι το οποίο εμπεριέχει ο κύβος.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διατηρούμε φρέσκα μυρωδικά όλο τον χρόνο στην κατάψυξη,
Το λάδι έχει την ιδιότητα να διατηρεί το άρωμα αναλλοίωτο!





3 σχόλια:

  1. τέλειο! εγώ τα χρησιμοποίησα ήδη, και ήταν μαγικό! 10!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Παρούλη στην 3η φωτογραφία τον έχει προσέξει κανείς;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή